Nederlands English
Home
Huis en Tuin
Reserveren
Beschikbaarheid
Omgeving
Fotos
Gastenboek
Contact

Het huis ligt in de streek in Frankrijk die Puisaye wordt genoemd, wat volgens diverse boeken afkomstig is uit het Keltisch. De streek is o.a. bekend om zijn prachtige handgemaakte poterie. Bezienswaardig is het vlakbij gelegen dorp St. Amand en Puisaye, waar zich een ware université de poterie bevindt. Verder is het bezoeken waard de van het servies met de gelijke naam bekende stad Gien.

De groene en bosrijke omgeving is zeer geschikt voor wandelaars en fietsers met uitgebreide wandelpaden, maar ook voor het bezoeken van mooie, historische steden en bezienswaardigheden, zoals le Pont Canal bij Briare en les Sept Écluses bij Rogny.
In dat verband valt onder meer te denken aan historische steden als Bourges, Auxerre, Vezelay, en Parijs op slechts anderhalf uur met auto of twee uur met de trein vanuit Cosne sur Loire.
Voor natuurliefhebbers zijn er uitgebreide mogelijkheden voor vissen, varen, raften en kanoën in het Parc Naturel de Morvan, maar ook op/langs de dichtbij gelegen Loire. Op korte afstand van het huis ligt het Lac de Bourdon (een groot recreatiemeer) met strand en waar gezwommen kan worden en waterfietsen te huur zijn.
Daarnaast liggen het Parc d’Avonture (www.natureadventure.fr), een hoogteparcours door bomen voor verschillende niveaus en het Parc Boutissaint (www.boutissaint.com), waar herten, zwijnen en nog vele andere diersoorten in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn.
Het meer, Lac de Bourdon, ligt bij het leuke plaatsje St. Fargeau met een aantal restaurantjes en een kasteel waar gedurende de zomerweken een geweldig “spectacle historique” (een son et lumière feest) plaatsvindt (www.chateau-de-saint-fargeau.com/.../le-spectacle-historique). Niet te vergeten in dit verband het “moderne” middeleeuwse kasteel in aanbouw: Guédelon (www.guedelon.fr).

Voor culinaire escapades is het vermelden waard de markt op zaterdagochtend in Toucy en het mooi gelegen restaurant “Le Moulin de Corneil” in Mezilles, met traditioneel Bourgondische keuken.
Natuurlijk zijn er ook diverse vignobles met hun proeverijen in de buurt (Sancerre, Pouilly-Fumé en Chablis).
Bij Sancerre ligt ook nog een prachtige 18 holes golfbaan (www.golf-sancerre.com).

In het dichtbij (5 minuten) gelegen dorp, St Amand en Puisaye, kan men terecht voor alle dagelijkse boodschappen en zijn voorzieningen als postkantoor, dokter, apotheek en bank voorhanden. In het dorp liggen tevens tennisbanen, waarvoor kaartjes bij de plaatselijke boekhandel, de Maison de la Presse, te verkrijgen zijn.

 

Le Biron Blanc